9 moduri principale de detoxifiere a organismului

0
119

Un regim de viaţă sănătos ajută organismul să fie tot timpul în formă, iar detoxifierea să nu devină ceva greu de înfăptuit. Consumul de alimente bogate în nutrienţi, evitarea celor prelucrate, dar şi alte măsuri destul de simple îţi pot îmbunătăţi starea generală de sănătate.
1. Aport crescut de fibre. Orezul brun, fructele şi legumele consumate proaspete, oferă organismului fibre pentru menţinerea normalităţii tranzitului intestinal. Alimente recomandate: ridichiile, anghinarea, varza, broccoli sau algele marine.
2. Relaxare. O noapte de odihnă bună este esenţială pentru a repara şi a restabili echilibrul din organism. De aceea, fă tot po­sibilul să te bucuri de un somn de calitate.
3. Apă cu lămâie. Stoarce o lămâie într-o cană cu apă călduță și bea-o dimineața, pe stomacul gol. Acidul din lămâie este de un real ajutor în procesul de curăţare. În acest mod, vei reuşi să pierzi câteva kilograme. De ase­menea, vei stimula funcţia unui ficat leneş.
4. Alimente sănătoase, integrale şi proaspete. Alege produsele alimentare organice, naturale şi proaspete: fructe, le­gu­me, nuci, seminţe, cereale integrale şi proteine organice. Consumă alimente bogate în sulf, cum sunt usturoiul şi ceapa. Ceaiul verde, afinele şi fructele de pădure au un nivel mare de antioxidanţi. Totodată, este ideal să eviţi dulciurile şi alimentele bogate în amidon.
5. Vitamina C. Consumul de vitamina C este foarte important pentru organism. Acest antioxidant ajută organismul să producă glutadion, un compus care ajută ficatul să proceseze mai bine toxinele şi care contribuie la repararea leziunilor hepatice.
6. Apa. Este foarte important să bei zilnic cel puţin doi litri de apă filtrată, de bună calitate. Filtrele de carbon activat elimină clorul, bariul, plumbul, mercurul, arsenicul, fluorul, cuprul, pesticidele, solvenţii, radonul şi paraziţii. Filtrele cu osmoză inversă eli­mină aproximativ 99.97% din contaminanţi.
7. Sauna. O procedură prin care poţi eli­mina toxinele. Dacă o vei face săptămânal, vei elimina substanţele toxice din organism şi vei pierde şi surplusul de kilograme.
8. Sport. Cu ajutorul exerciţiilor fizice va creşte nivelul de energie şi starea de spirit se va îmbunătăţi. Recomandat ar fi să faci exerciţii fizice care implică efortul principalelor grupe de muşchi.
9. Respiraţia profundă. Cu ajutorul respiraţiei profunde circulă mai mult oxigen în organism. Cu cât respiri mai adânc, cu atât vei introduce mai mult oxigen în organism. Acest tip de respiraţie este extrem de be­nefic pentru ameliorarea depresiei. În urma respiraţiei profunde, bătăile inimii se vor în­cetini şi te vei relaxa, scrie sfatulmedicului.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.