900 de elevi din judeţ nu au acces la internet

0
511

În  contextul suspendării activităţiilor didactice, ce impun prezenţa fizică în unităţile de învăţământ,   prioritatea   conducerii   Inspectoratului   Școlar   Județean   Arad este asigurarea accesului tuturor preșcolarilor și a elevilor la dispozitive și la conexiune la internet. 

Din numărul total al preșcolarilor și al elevilor înscriși în anul școlar 2020-2021, 62073, un număr de 7301 preșcolari și elevi sunt fără dispozitive, iar 900 de preșcolari și elevi nu au acces la internet, ne informează reprezentanţii ISJ Arad.  Accesul la internet este limitat din cauza inexistenței semnalului în localitatea de domiciliu. Aceste localități sunt, după cum urmează: Sârbi, Nădab, Mărăuș, Mailat, Hodiș, Dorgoș, Zăbalț, Bruznic, Cărand, Brusturi, Lupești, Slatina de Mureș, Stejar, Ciuntești, Vălani, Șiad, Roșia Nouă, Luncșoara, Satu Nou, Vânători, Tălagiu, Valea Mare, Dulcele, Zimbru, Vărădia de Mureș, Secaci, Aluniș, Ciungani( Hunedoara), Dud, Arăneag, Nermiș, Zădăreni. În unele din aceste localități există doar zone/străzi fără semnal.    

   ” În vederea asigurării accesului la activitățile didactice online a tuturor preșcolarilor și al elevilor, comunitățile locale au depus proiecte pentru achiziția de dispozitive electronice care însumează un număr de 23605 echipamente. În cel mai scurt timp, Inspectoratul Școlar Județean Arad va fi în măsură să distribuie către 4900 de elevi tablete achiziționate de Ministerul Educației și Cercetării. Până atunci unitățile de învățământ au identificat măsuri prin care fiecărui preșcolar sau elev  fără dispozitiv,  să i se distribuie materiale  didactice  (printuri,  fișe de  lucru  etc.)  De exemplu: distribuirea materialelor se face de către educatoare, invățător, dirigintele clasei, o dată sau de de două ori pe săptămână la școală sau la magazinul sătesc. Există și situații în care materialele se distribuie prin intermediul unor voluntari sau cu ajutorul microbuzului școlar, în cutia poștală a locuinței copilului.”, a declarat inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Arad, prof. Marius Sorin Göndör.          

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.