A 75-a ediţie a Mostrei de la Veneţia, între glamour și incorectitudine politică

0
671

Staruri precum Lady Gaga, Ryan Gosling şi Vanessa Redgrave, filme angajate împotriva rasismului şi terorismului, producţii Netflix şi o singură regizoare selectată în competiţia oficială: a 75-a ediţie a Mostrei de la Veneţia, care debutează miercuri, se distinge în acest an printr-o combinaţie savantă de glamour şi incorectitudine politică, informează Agerpres.
Cele 21 de lungmetraje selectate în competiţia oficială vor fi proiectate începând de miercuri şi concurează pentru a câştiga prestigiosul Leu de Aur, ce va fi decernat pe 8 septembrie pe scena celebrului Palat Lido, decorul de neuitat în care a fost turnată o capodoperă a cinematografiei mondiale, filmul „Moarte la Veneţia”, regizat în 1971 de Luchino Visconti.
Aceste pelicule vor fi analizate de un juriu prezidat de Guillermo Del Toro, recompensat anul trecut cu Leul de Aur pentru „The Shape of Water”. Din juriu mai fac parte Sylvia Chang, Trine Dyrholm, Nicole Garcia, Paolo Genovese, Malgorzata Szumowska, Taika Waititi, Christoph Waltz şi Naomi Watts.
O prezenţă aşteptată cu nerăbdare la Veneţia este provocatoarea cântăreaţă americană Lady Gaga, o vedetă a muzicii pop, care va prezenta (în afara competiţiei) filmul „A Star is Born”, regizat de Bradley Cooper, un remake al celebrului film clasic omonim din 1954, în care rolul principal a fost jucat de Judy Garland.
O singură femeie
O singură femeie, australianca Jennifer Kent va participa în acest an (cu filmul „The Nightingale”) la cursa pentru câştigarea Leului de Aur. Această disparitate a fost condamnată de un colectiv de asociaţii feministe într-o scrisoare deschisă adresată pe 11 august directorului artistic al Mostrei, Alberto Barbera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.