După înfrângerea de la Călărași, „Bătrâna Doamnă” a scăpat de adversarii din prima parte a clasamentului ligii secunde. Cu două excepții, ASU Poli în cadrul derby-ului Vestului ce are istoria sa aparte și FC Argeș, în ultima etapă, utiștii mai întâlnesc până la finele stagiunii doar echipe aflate sub ea în clasament: Snagov, Pandurii, Miroslava, Foresta Luceafărul, Ripensia și Brăila. În plus, mai sunt de luat cele trei puncte la „masa verde” cu ASA Târgu Mureș, așa că – teoretic – UTA nu ar trebui să aibă mari probleme în a-și îndeplini principalul obiectiv fixat din iarnă încoace, salvarea de la retrogradare.
Dar, astăzi, Cristian Todea a pomenit și de un mini-obiectiv al echipei pe care o antrenează, alături de Ionuț Popa, Cristi Păcurar și Dan Țapoș. „Am avut noroc că am avut etapă liberă de Sărbători, dar înainte de asta a fost o perioadă de antrenamente intense, cu puțină încărcătură fizică. Era ultimul prilej în acest campionat să mai încărcăm puțin, căci spre finalul sezonului intervine oboseala. Pentru noi urmează meciuri mai accesibile pe hârtie și vrem să nu mai pierdem deloc până la final. Depinde doar de noi dacă vom îndeplini acest mini-obiectiv. Bineînțeles, salvarea de la retrogradare e cea mai importantă, dar cele două obiective merg mână în mână”, a menționat antrenorul principal al „roș-albilor”.
Tot la Călărași, UTA a pierdut primul meci din gestiunea Ionuț Popa, care a preluat echipa din mâna lui Todea după primul meci oficial al anului: 1-3 cu Academica Clinceni. „Nea’ Popică e o enciclopedie, are metode deosebite de a antrena, toți cei de la club, nu numai eu, avem ce învăța”, a mai comentat „Dulăul”.

Recomandările redacției