Sunt unele zone în Arad în care oamenii aruncă toate gunoaiele pe care poate firmele de salubritate nu le ridică. Din păcate, după ce lumea a văzut că merge și așa, tot mai mulți au aruncat gunoaie în zona Malului Mureșului. Pe lângă, aceștia au continuat să arunce și în mai multe locuri cu spațiu verde și să scape fără să fie amendați. Chiar dacă majoritatea au scăpat, asta probabil pentru că au știut exact în ce interval orar să meargă să își arunce resturile, alții, cu toate că au mers pe urmele celor dinaintea lor, au fost mai ghinioniști. Nu este prima dată și cu siguranță nici ultima când polițiștii locali urmăresc persoanele de acest gen și chiar le prind. De această dată este vorba despre un bărbat prins în flagrant după ce s-au făcut numeroase sesizări în privința lui și a celorlalți care procedează exact la fel.

„În urma multiplelor semnalări privind deversarea de deșeuri pe platforma de deșeuri menajere de pe strada Malul Mureșului, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică din cadrul Direcției Generale Poliția locală Arad, au acționat în vederea depistării și identificării persoanelor care încalcă prevederile Legii nr. 211/2011, republicată, privind regimul deşeurilor. Astfel, miercuri, în data de 10.06.2020, la orele 21.00, agenții de poliție locală, aflându-se în proximitatea zonei tocmai pentru a urmări persoanele care deversează ilegal deșeuri, l-au surprins pe M.G.F., în vârstă de 34 de ani, transportând cu o remorcă reziduuri provenite din diverse activități, respectiv polistiren expandat, plastic, scaune (care fac parte din categoria deșeurilor voluminoase), sârme și gunoi, pe care le-a deversat în zona respectivă, încălcând măsurile pentru protecţia mediului şi a sănătăţii populaţiei”, au declarat reprezentanții DGPL Arad.

Așadar, cel responsabil s-a ales cu o amendă care îi va aminti data viitoare să nu mai arunce gunoaiele unde apucă, ci să respecte niște reguli simple, de conviețuire. Cu acestea ne putem da seama încă o dată că toți se plâng de gunoaiele pe care ei le fac de fapt. În final, acesta și-a arătat și bunele intenții, poate în scopul de a fi iertat, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

„Pentru fapta sa de eliminare a deșeurilor în afara spațiilor autorizate în acest scop, contravenientul a fost sancționat cu amenda în valoare de 3000 lei, iar ulterior persoana a curățat locul. De asemenea, bărbatul și-a asumat consecințele faptei sale și a anunțat agenții de poliție despre decizia ca, în viitor, să contribuie la eliminarea în condiţii de siguranţă a deşeurilor care nu au fost valorificate”, au mai adăugat reprezentanții DGPL Arad. 

Recomandările redacției