Ca să se ascundă de privirile curioase ale polițiștilor și jandarmilor, un bărbat care vindea mai multe alimente într-o piață din Arad a găsit un mod ingenios de a-și ascunde țigările de contrabandă.

Astfel, chiar dacă ideea lui a fost una destul de bună, norocul nu a fost de partea lui, el fiind prins de un echipaj al jandarmilor arădeni. Aceștia se aflau în serviciu de ordine și siguranță publică, într-o piață din municipiu când au observat activitatea unui comerciant. El, pe lângă fructe, oferea spre comercializare și țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător, acestea fiind depozitate într-o ladă acoperite cu banane.

În primă fază, la vederea jandarmilor, bărbatul și-a abandonat marfa crezând că nu va mai trebui să dea socoteală. Din nefericire, în momentul în care a ales să se întoarcă, a fost interceptat de echipajul de jandarmerie, care îl aștepta.

La verificările efectuate, jandarmii au descoperit pe fundul unei lăzi, sub banane, 144 de pachete cu țigări netimbrate, sau timbrate necorespunzător. În continuare, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului, actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, pentru săvârșirea infracțiunii de ,,colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, conform prevederilor Codului Vamal al României.

De la începutul anului și până în prezent, în urma acțiunilor desfășurate în scopul protejării populației față de activitățile ilicite de comerț, jandarmii au ridicat în vederea confiscării peste 2.500 pachete cu țigări provenite din contrabandă, sau au fost destinate săvârșirii acesteia. Totodată au fost întocmite 32 acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, în urma constatării infracțiunilor de acest gen.

Recomandările redacției