Pentru doar câțiva lei, un tânăr l-a luat la bătaie pe altul și a reușit să îi fure puținii bani pe care îi avea la el. Totul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile,  în 28 martie. Atunci, polițiștii orașului Pâncota au reținut un tânăr de 25 de ani din aceeași localitate care, aflându-se pe o stradă de pe raza orașului, ar fi deposedat prin violență un alt tânăr de 20 de ani, de suma de 30 de lei.
Desigur, odată prins, bărbatul a fost prezentat magistraților Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă, care au emis un mandat pentru 30 de zile pe numele acestuia, începând cu data de 29 martie a.c.. Cel în cauză a fost introdus în arestul I.P.J. Arad.

Chiar de aceea, pentru evitare unor incidente de acest fel, fie ele pe stradă ori în propria locuință, polițiștii recomandă să nu permiteți accesul în locuință celor care vin să vă prezinte diverse „promoții” sau produse „la prețuri imbatabile”, servicii de curățenie sau dezinfecție. Dacă sună la ușă persoane ce pretind că reprezintă instituții care oferă servicii publice (deratizare, instalații electrice, termice sau de gaz etc.), nu le permiteți accesul în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu și dacă sunt însoțite de administratorul imobilului. 

De asemenea, nu oferiți informații telefonic sau personal necunoscuților despre bunurile pe care le dețineți sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că sunt reprezentanții unor instituții și evitați depozitarea la vedere, pe balcon, în fața ușii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ați achiziționat. 
Pentru iubitorii internetului, aceștia ar trebui să nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că dețineți în casă bunuri de valoare. Același lucru se aplică și în cazul bijuteriile în cantități mari, banii, acțiunile sau alte valori care trebuie păstrate în siguranță, în depozite bancare sau locuri doar de dumneavoastră cunoscute, nicidecum lăsate la vedere în nici o formă. 
Când părăsiți locuința pentru a merge la locul de muncă/cumpărături/medic, asigurați-vă că ați închis și asigurat ușa/poarta de acces în locuință.  Nu purtați asupra dumneavoastră bijuterii opulente sau sume mari de bani. Încercați, pe cât posibil, să efectuați plăți cu cardul sau cu telefonul.
Când părăsiți autoturismul, asigurați-vă că portierele sunt încuiate. Nu lăsați bunuri de valoare la vedere sau în interiorul autoturismului. Cel mai important în această perioadă ar fi să se respecte regulile de deplasare în perioada stării de urgență, și lumea să se asigure că are toate documentele cerute de lege.

Recomandările redacției