A căzut invincibilitatea liderului: Victoria Zăbrani – Frontiera Curtici 1-0

0
409

Seria de victorii a Frontierei Curtici s-a oprit la șase meciuri, însă elevii lui Radu Anca rămân primii. Prin punctele cucerite sâmbătă, pe arena „Josef Scheirich”, Zăbraniul se apropie la două puncte de „grăniceri” și-și consolidează poziția a doua în clasamentul Ligii a IV-a Arad. Cert este că cele două formații au prestat un fotbal pe măsura numelor pe care le au în lot, iar marele ghinion al curticenilor s-a numit Alex Mitrea.
Gazdele și-au luat tare adversarul și Mucha a avut treabă după numai câteva secunde la șuturile succesive ale lui Zele și Topai. Replica a venit rapid din partea Frontierei, Apostol a scăpat spre poartă, l-a lobat pe Mitrea, dar Cornea a respins la 1 metru din fața porții. Un șut din întoarcere al lui Ghergar, reținut de portar, a prefațat deschiderea tabelei. Topai a recuperat pe stânga, a pătruns în viteză în careu pe lângă Varga, a pasat pentru Zele, care a trimis precis, în dreapta lui Mucha. 1-0 din minutul 31, pentru ca până la finalul reprizei Mitrea să-și arate inspirația la finalizările lui Mihai sau Avrămuțiu.
În partea secundă, Frontiera a deținut în mare parte frâiele jocului și-a tocat adversarul cu o posesie prelungită, însă Alex Mitrea a rezolvat tot ce era de rezolvat. Fostul portar al UTA-ei a avut de furcă în special cu centrările trimise de Vereș, sau șuturile de la semi-distanță ale lui Huțanu sau Prică. Zăbraniul a suferit mai ales în ultimul sfert de oră, când a rămas în zece oameni, după ce Zele a fost eliminat pentru dublu avertisment.
Zăbraniul se revanșează după sincopele cu Felnac și Păuliș, câștigând chiar împotriva liderului.
„A jucat locul 1 cu locul 2, un meci în care se putea întâmpla orice. Mă bucur că am continuat seria bună din punct de vedere al jocului și al agresivității începută la Socodor, îi felicit pe băieți pentru atitudine, mai ales după ce am rămas în zece oameni. A fost o determianre incredibilă pe care mi-aș dori-o la fiecare meci. Victoria a fost meritată, am mai avut și noi ocazii și ei au avut ceva, dar punctele sunt meritate pentru că am jucat fotbal”, susține Dorel Mutică, antrenorul Zăbraniului.
Obișnuiți cu medie de trei goluri pe meci, curticenii au rămas pe sec la Zăbrani și demonstrează că au și ei imperfecțiuni. „Le-am făcut cadou golul, știam că va veni un meci când vom suferi. Zăbraniul își dorește și ea multe, i-am pregătit pe băieți corespunzător toată săptămâna să nu primim gol, căci asta era cel mai important, dar nu am reușit. Până la urmă, ne-am dominat adversarul, mai ales în repriza a doua, era mai echitabil un 0-0, dar greșeala ne-a costat. Asta este, nu avem timp de lamentări, ne pregătim pentru încă o deplasare grea la Socodor, unde trebuie neapărat să câștigăm”, spune și Radu Anca, tehnicianul Frontierei.
Formații:
Zăbrani: Mitrea – Iova, Cornea, Pașcu, Topai (64 Moisă) – Vasilca, Bier – Kocsis, Zele, Mandache – Ghergar (87 Iorgovan). Antrenor: Dorel Mutică.
Curtici: Mucha – Varga, Gligor, Gurban (67 Brândușe) – Morar, Avrămuțiu, Prică – Huțanu, Mihai, Apostol (67 Ursoi). Antrenor: Radu Anca.
Arbitri: Ionuț Nicoraș – Flavius Dreghici, Zoltan Nagy
Observatori AJF: Marius Alexa, Gheorghe Sfăt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.