A chemat salvarea pentru că îl durea piciorul, dar medicii l-au prins cu minciuna și poliția a trebuit să intervină

0
1103

Minciunile unora în fața agenților de poliție, dar și a celor care trebuie să le ofere îngrijiri nu sunt mereu cele mai bune. Chiar de aceea, după ce a încercat să mintă medicii de pe ambulanță, un tânăr a ajuns pe mâna polițiștilor pentru că , într-un final, adevărul a fost spus. 

Totul s-a întâmplat joi spre vineri, în noaptea de 14/15 mai a.c., când pe D.J. 792/B a avut loc un accident grav de circulație, pe fondul consumului de alcool. Acest lucru nu s-a știut însă deoarece nu s-a soldat cu accidentarea mai multor participanți la trafic. Practic, un tânăr a făcut accident cu mopedul, a știut doar el și a plecat imediat acasă. 
Mai târziu însă, același tânăr, de 25 de ani, din Bârsa, a solicitat la domiciliul său un echipaj al ambulanței, întrucât acuza dureri la un picior. A început să le explice medicilor ce a pățit, dar deoarece povestea acestuia nu era plauzibilă, au fost anunțați polițiștii. Odată cu ajungerea lor la domiciliul tânărului, au stabilit că în noaptea de 14 mai a.c.

Așadar, povestea reală sună în felul următor: în jurul orei 23:55, tânărul a condus un moped pe D.J. 792/B, între localitățile Cuied și Bârsa. În momentul efectuării unui viraj pe o stradă lăturalnică a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, după care a căzut. Tânărul ar fi dus apoi mopedul în curtea locuinței.
Acesta a fost testat, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,07 mg./l. alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta, rănit grav, a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.  În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a petrecut accidentul.


Un alt accident care are la bază alcoolul a avut loc tot în seara zilei de 14 mai a.c., dar în jurul orei 22:30,. Aici a fost protagonist un nădlăcan de 44 de ani a condus un autoturism pe D.N. 7, în afara localității Nădlac, și în apropierea unei stații PECO a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu bordura care delimitează stația de carburanți de drumul național. În urma evenimentului rutier au rezultat exclusiv pagube materiale, dar  testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolmie de 0,96 mg./l. alcool pur în aerul expirat și asta a fost suficient pentru polițiști ca să înțeleagă de ce a ajuns bărbatul în bordură. 
Conform procedurii, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.