Permisul de conducere este de multe ori destul de greu de luat, probabil chiar de aceea mulți nu se mai chinuie să dea examenele necesare și hotărăsc să urce la volan chiar dacă nu au un permis.

Așa au făcut mai multe persoane în weekend-ul care a trecut. Chiar dacă nu este un lucru imposibil să intri în posesia permisului de conducere, aceștia nu au făcut-o și au plecat la drum chiar și așa.

Mai multe persoane au fost prinse la sfârșit de săptămână în aceasta situație și cu toții au fost trași la răspundere pentru faptele lor.

Astfel, polițiștii orașului Sântana, în noaptea de 27/28 iulie a.c., pe raza localității Caporal Alexa, au depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, cel în cauză este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Tot în data de 28, dar puțin mai târziu, polițiștii Postului de Poliție Șimand au depistat, pe raza aceleiași localități, o femeie în timp ce conducea un moped neînregistrat și fără să dețină permis de conducere.

Așadar, aceasta nu a scăpat și pe numele femeii a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînregistrat și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Sâmbătă, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală au depistat, pe D.J. 682, pe raza localității Sânpetru German, un bărbat din Secusigiu, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără să dețină permis de conducere.

Cei care conduc fără permise de conducere nu s-au oprit aici căci, la Beliu, polițiștii Secției 6 Rurală au depistat, tot sâmbătă, un bărbat de 40 de ani, din Cermei, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Încă un caz s-a întâmplat în Chișineu-Criș. Aici, polițiștii au depistat vineri, un bărbat de 30 de ani din aceeași localitate, în timp ce conducea liniștit un autoturism pe străzile din aceeași localitate. De asemenea, ca să fie lucrurile făcute până la capăt, bărbatul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, apoi s-a opus și recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pentru toate acestea, pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Recomandările redacției