Cu doar trei procente a crescut producţia industrială în judeţul nostru, anul trecut, faţă de acum doi ani. Cifrele statistice oficiale arată că în sectorul industriei, nu se produce mai mult însă, se valorifică mai mult. Cifra de afaceri a intreprinderilor industriale arădene a crescut semnificativ în decursul anului trecut.
Datele provenite de la Direcţia Judeţeană de Statisică Arad indică o creştere a producţiei industrial cu doar 3% în 2012, faţă de 2011. În schimb, valoarea cifrei de afaceri a întreprin­derilor cu activitate principală de industrie – piaţa internă şi piaţa externă a înregistrat o crestere de 14,5% com­parativ cu 2011. Trebuie spus că indicele valoric al cifrei de afaceri carac­terizează evoluţia veniturilor totale, înregistrate într-o perioadă, provenite atât din activităţile principale, cât şi din activi­tăţile secundare ale întreprinderilor din eşantion. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.
Potrivit statisticii, în luna octombrie a anului trecut, excedentul comercial la nivelul judeţului nostru a fost de 117,6 milioane de euro, o va­loare mai mare decât în alte perioade din an. Cele mai exportate, dar şi importate mărfuri au fost mijloacele de transport, aparatele şi echipamentele electrice, dar şi materiile textile.

Recomandările redacției