A crescut cu Man sau Petre și acum adună laude în Germania: Onețiu a dat gol de la mijlocul terenului

0
517

Fiindcă de multe ori fotabalul din țară e mai mult o păcăleală și joburile pe lângă el sunt și ele prost plătite, mulți fotbaliști români aleg să plece în Occident, cel mai des în Germania și Austria, unde îmbină utilul cu plăcutul. În județul nostru, avem n exemple de jucători care au ales această cale și care o duc mult mai bine decât acasă. Cornel Nădăban, Alex Leucuța, Codrin Peii, Răzvan Riviș sau Flavius Cuedan sunt câteva dintre numele care s-au impus la diferite nivele și, fiindcă
și-au și făcut o viață în zonele de adopție, probabil vor mai veni acasă doar în vacanțe.
Printre ultimii plecați în Germania, chiar în vara acestui an, este și Romeo Onețiu. Parte a generației 1997-1998 de la Atletico Arad, mij­locașul central evoluase câteva sezoane pentru echipele de juniori și tineret ale lui Elore Bekescsaba, iar la revenirea acasă se părea că va semna cu Cermeiul, în Liga a III-a. O problemă birocratică a oprit totul și a ajuns să îmbrace tricoul Felnacului în returul stagiunii trecute. În vară, a răspuns chemării lui Mihai Moise, fost fotbalist la Sebiș sau Pecica și a semnat cu Ober Untergeis, în liga a 7-a germană. Aici îi mai are colegi și pe Alexandru Neacșu sau Cosmin Călin, foști jucători la Național Sebiș, fiind printre cei mai apreciați fotbaliști ai echipei pregătite de turcul Akif Senol.
În ultima etapă, cea din weekend, arădeanul Onețiu a înscris un gol extrem de important pentru echipa sa cu o execuție de la mij­locul terenului. Totul a fost consemnat în ziarul regional, iar prin victoria cu 3-2 în fața celor de la Sg Gudegrund, Ober Untergeis a rămas în cursa pentru promovarea în Liga a VI-a. Rămâne de văzut dacă fostul coleg al lui Man sau Petre va fi implicat până la final în această luptă și asta pentru că evoluțiile sale au atras atenția unor grupări din eșaloanele superioare germane.
Romeo Onețiu a adunat 12 goluri în prima parte a acestui sezon, în condițiile în care a început campionatul ca „închizător” și doar de câteva etape joacă în spatele vârfului. Echipa sa face trei antrenamente pe săptămână, iar el are un job pe lângă fotbal, dar lucrurile se pot schimba pentru el dacă ajunge într-un eșalon superior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.