A demarat conectarea Văii Mureşului cu judeţul Timiş

0
956

Consiliul Judeţean Arad a demarat lucrările de modernizare a tronsonului de drum dintre Zăbrani (Neudorf) şi limită de judeţ Timiş. Este o lucrare întinsă pe 6,1 km, costurile fiind de 5.787.595 de lei, drumul făcând legătura între Valea Mureşului şi judeţul Timiş. Începerea lucrărilor a fost marcată festiv, primarul comunei Zăbrani, Marian Toader, avân­du-i alături pe omologii săi din comunele Vladimirescu – Ioan Crişan, Curtici – Bogdan Ban, Conop – Petrică Moldovan, şi Buteni – Mircea Teodor Braiţi. După o scurtă conferinţă la Primărie, la care şefii CJA – preşedintele Iustin Cionca şi vicele Sergiu Bîlcea, au prezentat planurile legate de reabilitarea drumurilor judeţene, toată lumea s-a deplasat la faţa locului pentru a constata că într-adevăr se lucrează. Ziariştii au avut ocazia să vadă utilajele în plină acţiune, dar s-au interesat şi de starea pomilor pe care, în urmă cu cinci ani, primarul Marian Toader i-a plantat în gropile din asfalt, pentru a atrage atenţia asupra modernizării acestui drum care a suferit de-a lungul anilor o degradare accentuată, făcând ca traficul rutier să fie mult îngreunat. Evident, pomii nu mai erau acolo, dar, după mult timp, gestul de frondă al edilului s-a soldat cu ceea ce am văzut pe teren, adică demararea lucrărilor.
„Sper ca până la începutul iernii pe acest tronson de drum să se poată circula în condiții de siguranță, să intrăm în normalitate, să respectăm cetățenii care folosesc acest drum”, a declarat Marian Toader.
Administrația locală din Zăbrani are, de asemenea, și proiecte proprii, inclusiv din fonduri europene. „În comuna Zăbrani, pe lângă reabilitările de drumuri cu finanțare de la Consiliul Ju­de­țean și Ministerul Dezvoltării (PNDL), au mai fost demarate o serie de pro­iecte locale cu finanțare europeană, aprobate în anul 2009, actualizate în anul 2015 și începute efectiv în august 2018”, a precizat Marian Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.