doinasPrima ediţie a Festivalului „Zile şi Seri de Literatură Doinaş“ care se desfăşoară la Arad în perioada 2-4 aprilie a demarat astăzi, la Biblioteca Judeţeană. „A.D. Xenopol“ Arad, cu participarea cunoscutului istoric şi om de cultură, Adrian Cioroianu. Au mai participat scriitoarea Lia Faur, directorul Bibliotecii judeţene, prof. Florin Didilescu precum şi un numeros public, format din scriitori locali, profesori, elevi, iubitori de literatură, ziarişti.

A fost scoasă în evidenţă contribuţia scriitorului Ştefan Augustin Doinaş la îmbogăţirea literaturii române, faptul că acesta face cinste şcolii şi culturii arădene.

A urmat un moment de discuţii şi evocări ale lui Ştefan Augustin Doinaş, recitări din opera poetului, momente susţinute de cadre didactice din satul Caporal Alexa, locul său de baştină. S-a remarcat profesorul pensionar Ioan Ciama, fost coleg de şcoală cu Augustin Doinaş. Acesta a vorbit cu mare dăruire despre poet, dezvăluind celor prezenţi momente inedite, necunoscute marelui public.

Grupuri de elevi de la şcolile de pe raza oraşului Sântana au recitat poezii şi au citit eseuri despre opera şi viaţa lui Ştefan Augustin Doinaş.

Din partea Ligii Scriitorilor Arad au recitat din operele lor poetele Rely Tarniceri şi Florica Ranta Cândea.

Întreaga manifestare a fost moderată de de Lucia Bibarţ, dezinvoltura şi prezenţa ei de spirit dând savoare momentelor de cultură.

Festivalul „Zile şi Seri de Literatură Doinaş“ îşi continuă desfăşurarea în diferite unităţi şcolare precum şi în alte lăcaşuri de cultură.

Recomandările redacției