maratonIubitorii de mişcare, ciclism şi na­tură sunt aşteptaţi la sfârşitul lunii, la Moneasa – Mountainbike Maraton 2013. Maratonul organizat din necesitatea desfăşurării de activităţi dedicate cicliştilor arădeni este deja la cea de-a doua ediţie.
Cu ocazia concursului Moneasa Mountainbike Maraton de anul trecut, în data de 7 iulie, Stațiunea Moneasa a fost asaltată de pasionaţii de montainbike, la linia de start a primei ediții prezentându-se nu mai putin de 271 de competitori, numărul susținătorilor fiind mult mai mare. Majoritatea parti­cipanților la competiție au făcut parte din grupele de vârsta 18-29 ani și 30-39 ani.
Având deja o experiență de succes de anul trecut, organizatorii celei de a doua ediții care se va desfășura sâmbătă, 29 iunie, cu începere de la ora 10.00, mizează anul acesta pe un număr mare de participanți, nu doar autohtoni, ci și din Ungaria.
În prezent se desfășoară etapa de pregătire a traseului, stabilirea categoriilor de premii, trimiterea invitațiilor către echipele profesioniste de ciclism din România și Ungaria. Purtând viza F.R.C. competiția se va bucura de parti­ciparea concurenților legitimați la Fe­derația Română de Ciclism.
Competiţia se va consuma pe două trasee, Hobby – pe o distanță de 30 de kilometri și Maraton – pe o distanță de 65 de kilometri, acesta din urmă inclu­zând o categorie separată pentru concurenții legitimați. Evenimentul este susţinut de Centrul Cultural Judeţean.

Recomandările redacției