În plin sezon estival, arădenii și turiștii sunt așteptați la acțiunile organizate de Ziua Turismului. Evenimentul, aflat la cea de a doua ediție este organizat de Consiliul Judeţean Arad, în colaborare cu Primăria Municipiului. În organizare, pe lângă administrația arădeană se pot implica și primăriile din județ.
Ziua Turismului Arădean va avea loc pe 7 iulie, acțiunile urmând să se desfățoare pe ștrandul Neptun. „Ne dorim ca şi în acest an să avem aproximativ 40-50 de expozanţi. Vom avea programe conexe, de la plimbări cu barca pe Mureş la spectacole de muzică. Aşa cum ştiţi, Consiliul Judeţean s-a implicat în dezvoltarea turistică. Am alocat bani pentru creşterea gradului de atracţie a Lacului Ghioroc, care este povestea de succes a anului 2017. Din aceas­tă primăvară, CJA a iniţiat Circuitul Gastronomic Arădean prin care am cunoscut tradiţii frumoa­se din zona Pecica, Bata, Nădlac, Dorobanţi. Ne-am propus ca şi în funcţie de interesul arădenilor să organizăm vizite săptămânale până la mijlocul lunii decem­- brie”, a susținut președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.
Expozanți care doresc să participe la Ziua Turismului Arădean o pot face gratuit. Ziua Turismului Arădean este menită să pună în valoare potențialul turistic, atât în rândul arădenilor, cât și al vizitatorilor din țară și chiar de peste graniță.
(S.S.)

Recomandările redacției