Restanța cu Rapidul a adus al doilea eșec stagional pentru UTA în actuala stagiune a ligii secunde. Evident la pământ din punct de  vedere fizic, ca urmare a meciurilor disputate din trei în trei zile, arădenii nu au putut ține ritmul cu o formație aflată în evident revenire de formă, la rândul ei cu pretenții la promovare. Și nici nu s-ar putea altfel, din moment ce combatantele de azi adună 9 titluri de campioană ale României.

Și, totuși, încurajați de o galerie întărită cu „frații” steliști și hunedoreni, utiștii au început bine. Ioniță l-a angajat pe Miculescu în stânga, acesta a pătruns până la 17 metri, de a tras în cros puțin pe lângă bară. Era minutul 2, iar până în minutul 5, giuleștenii au reacționat prin două ocazii mari. Ambele i-a aparținut lui Labeau, care a tras din poziții bune, dar, mai întâi, puțin pe lângă poartă, iar apoi Iacob a respins balonul. Apoi, UTA l-a pierdut pe Andrei Rus (accidentat), iar cu Ursu în locul său părea să echilibreze ostilitățile, însă „filmul” s-a rupt brusc.  

În minutul 22, apărarea UTA-ei a cedat pe centru, Jorza i-a pasat cu călcâiul lui Djuric, care a trimis cu latul, de la 10 metri, lângă bara din stânga lui Iacob. Degringolada arădenilor a continuat și, șase minute mai târziu, Rapidul a făcut 2-0. Sefer a centrat cu dreptul aproape de pe linia de fund, iar Hlistei a marcat cu capul, din plonjon, din 7 metri. Mijlocașul arădean nu s-a bucurat la gol, iar în minutul 40 a și cerut schimbarea pentru o problem musculară. Până atunci, tot el a avut cea mai importantă ocazie a meciului, trimițând de această dată cu capul peste poartă după centrarea lui Voicu. De abia pe finalul ultimului act s-a mai văzut în atac și UTA și chiar a avut o ocazie rarisimă. Ursu i-a pasat cu capul lui Buhăcianu, acesta a plecat în viteză din jumătatea proprie de teren, dar și-a prelungit prea mult balonul și portarul Tătaru a rezolvat faza.

În partea a doua s-a jucat puțin fotbal. La adăpostul lui 2-0, Rapidul și-a așteptat adversarul în jumătatea proprie. Un adversar care, însă, a fost moale, previzibil în construcția și finalizarea acțiunilor, în așa fel încât portarul gazdelor nu a avut deloc de lucru. Șuturile necadrate ale lui Ioniță și Buhăcianu nu pot fi numite ocazii, cum, de altfel, nici recentrarea lui Ursu pentru C. Rus, respinsă in extremis de Mallo. În schimb, pe contre, Labeau a fost aproape de țintă în două rânduri, iar Goge a tras și el de puțin pe lângă poarta lui Fl. Iacob. Un penalty neacordat UTA-ei în prelungiri, la intervenția lui Al. Iacob asupra lui Miculescu, a trecut neobservat, căci destinația punctelor era demult stabilită.

Rapidul urcă pe locul 3, la un singur punct de „Bătrâna Doamnă”, care joacă, din nou, duminică, pe „Motorul”, în fața celor de la Farul Constanța. Arădenii rămân, totuși, pe primul loc în eșalonul scund și mai au la dispoziție și restanța cu Chiajna.

Formații:

Rapid: Al. Tătaru – I. Voicu, Al. Iacob, Mallo, Goge – Lazăr, Jorza, Djuric (84 Drăghiceanu) – Sefer (75 Pănoiu), Labeau, Hlistei (40 Roskopf). Antrenor: Daniel Pancu

UTA: Fl. Iacob – A. Rus (12 Ursu), Fl. Ilie, Melinte, Tomozei – Moise (59 Lorenzi), Hrezdac – Miculescu, Ioniță (67 C. Rus), Bustea – Buhăcianu.

Arbitri: Viorel Flueran – Adrian Popescu (ambii din Craiova) – Ionuț Bobe (Videle – Teleorman). Rezervă: Adrian Ilyeș (Ploiești)

Observatori FRF: Liviu Ciubotariu (Galați), Ciprian Anton (Suceava)

 

Recomandările redacției