Situația de la Piatra Neamț reflectă lipsurile majore din sistemul sanitar românesc, erodat de deficiențe și nepăsare. România trece iarăși printr-o traumă, de data aceasta în plină criză sanitară, cauzată de noul tip de virus, care nu contenește să ia vieți omenești. Dar în momentul în care sunt curmate vieți din cauza incompetenței clasei politice actuale, oamenii responsabili nu trebuie să stea deoparte, ci să acționeze în consecință, punând capăt acestui lanț al tragediilor și al iresponsabilității față de sănătatea și siguranța contribuabilului.
„Tragedia de la Piatra Neamț repre­zintă vârful situației dezastruoase a sistemului sanitar românesc. Un sistem subfinanțat an de an, un sistem căpu­șat de grupuri de interese și, în completare, de dezinteresul și lipsa de profesionalism a majorității deciden­ților. Sistemul în sine trebuie restructurat din temelii, altfel pot apărea oriunde asemenea tragedii, cum a fost cea de la Maternitatea Giulești sau, acum, Piatra Neamț. Cine nu învață din greșelile istoriei, este condamnat să le repete! Dar este foarte grav atunci când greșelile trecutului se repetă și decontul se contabilizează în pierderi de vieți omenești.
A fi activ în politică nu înseamnă să conduci oamenii, ci să-i ajuți, să contribui la rezolvarea problemelor. Îmi doresc o clasă politică mai competentă și mai conectată la nevoile oamenilor, nu politicieni preocupați de afacerile personale, puși pe căpătuială proprie”, a afirmat Ovidiu Palcu, candidat pentru Camera Deputaților, din partea Alianței Renașterea Națională.
Comandat de Alianța Renașterea Națională Cod Mandatar 11200053

Recomandările redacției