Institutul Pantone a anunțat joi, 9 decembrie, culoarea anului 2022. Este nuanța care va domina atât lumea modei, cât și cea a desginului interior în anul care vine.

Pantone 17-3938 Very Peri este o nuanță dinamică de albastru, cu un subton de roșu violet viu, care îmbină fidelitatea și constanța albastrului cu energia și entuziasmul roșului. O culoare nouă, dinamică care încurajează inventivitatea și creativitatea personală, potrivit prezentării făcute de cercetătorii Institutului Pantone, conform ziare.com.

“Trăim vremuri de transformare. Pe măsură ce ieșim dintr-o perioadă intensă de izolare, noțiunile și standardele noastre se schimbă. Afișând o încredere fără griji și o curiozitate îndrăzneață care ne animă spiritul creativ, curios și intrigant Pantone Very Peri ne ajută să îmbrățișăm acest peisaj plin de posibilități, deschizându-ne către o nouă viziune pe măsură ce ne rescriem viețile”, arată portalul pantone.com.

„Este literalmente cea mai fericită și cea mai caldă dintre toate nuanțele de albastru. Culoarea simbolizează viitorul. Are atitudinea viguroasă și veselă despre care vorbim, acea încredere fără griji și spirit creativ”, a declarat directorul executiv al Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman, într-un apel video.

Potrivit Pantone, Very Peri este un indicator al contextului fizic și digital actual. Compania americană face referire la influența metaversului și impactul izolării din cauza coronavirusului drept elemente cheie care au stat la baza alegerii culorii.

Recomandările redacției