A fost confirmat al cincilea caz de Coronavirus din România

0
430

Al cincilea caz de infecţie cu noul coronavirus este un adolescent în vârstă de 16 ani, nepotul bărbatului confirmat marţi, ca fiind infectat, în Timişoara – au declarat, reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică. El este primul pacient minor din România, testat pozitiv pentru infecția cu coronavirus. „Este vorba despre unul dintre contacţii bărbatului de 47 de ani, din Timişoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri (marţi – n.r.). Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani. Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. De asemenea, rezultatele de astăzi (miercuri – n.r.) ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative şi urmează conform procedurii un nou test la distanţă de 24 de ore faţă de ultimul realizat”, au transmis reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

În prezent, trei pacienţi sunt internaţi la Timişoara, iar unul la Cluj-Napoca

Reamintim că: Bărbatul infectat a călătorit în avion, lângă primul pacient infectat – femeia din Timișoara și s-a contaminat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a susținut că este foarte posibil să apară noi cazuri, după cele două. A subliniat însă că, nu este motiv de panică pentru restul pasagerilor din avionul cu care călătoriseră cei doi bolnavi.

La nivel național erau ieri în carantină 37 de persoane, iar 9.639 de persoane se află sub monitorizate la domiciliu. Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.