Virusul West Nile a fost confirmat la Bacău la un pacient în vârstă de 75 de ani. Direcţia de Sănătate Publică Bacău a alertat instituţiile abilitate pentru monitorizarea atentă a situaţiei.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău au declarat miercuri că pacientul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă. „Pacientul a fost izolat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău – Secţia Boli Infecţioase Adulţi pe data de 14 iulie şi a fost externat în data de 30 iulie 2018, ameliorat. Având în vedere contextul epidemiologic existent în Europa, instituţia noastră a transmis adrese către toate cabinetele de medicină de familie, unităţile de primiri urgenţe, secţiile de Neurologie şi secţiile de Boli Infecţioase, în vederea monitorizării atente a tuturor persoanelor cu vârsta de peste 15 ani, care prezintă simptome specifice”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Bacău, Anda Dumitrescu, informează Mediafax.
West Nile este un tip de virus răspândit de ţânţari. Factorii care favorizează apariţia epidemiilor în Europa sunt temperaturile ridicate, valurile de căldură ce urmează după ploi abundente şi intensificarea circulaţiei de călători şi mărfuri.
Specialiştii atrag atenţia că, în cele mai multe cazuri, infecţia nu prezintă iniţial simptome, dar, când acestea apar, sunt foarte variate şi se manifestă în special prin febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare, uneori greaţă şi vărsături, diaree, rareori inflamarea ganglionilor limfatici.
Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, până la acest moment, la nivelul întregii ţări, au fost înregistrate 12 cazuri de infecţie cu West Nile, în şapte judeţe şi municipiul Bucureşti.

Recomandările redacției