Localul Mirazur, deţinut de maestrul bucătar argentinian Mauro Colagreco în Menton (Franţa) a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume pe anul 2019 de influenta publicaţie britanică, cu profil gastronomic, „Restaurant”, scrie Mediafax.
În ediţia de anul trecut a acestui top, Mirazur, un restaurant cunoscut pentru preparate precum sfeclă sărată cu caviar, s-a situat pe locul al treilea. Aceasta este pentru prima dată de la lansarea clasamentului când prima poziţie este ocupată de un restaurant francez. Colagreco este, totodată, în acest top singurul maestru bucătar străin din Franţa care deţine trei stele Michelin.
Podiumul a fost completat anul aces­ta de restaurantul „Noma”, din Copenhaga, Danemarca, deţinut de Rene Redzepi, şi de „Asador Etxebarri”, al cărui maestru bu­cătar este Victor Arguinzoniz, din Atxondo, Spania.
Anul trecut, acest titlu a fost câştigat de Osteria Francescana, localul din Mo­dena, deţinut de maestrul bucătar italian Massimo Bottura.
Publicaţia „Restaurant” a lansat acest top în 2002, iar premiile sale au devenit la fel de râvnite în domeniu ca stelele Michelin.
Topul este realizat pe baza evaluărilor foarte stricte și sofisticate primite de la peste 1.000 de maeştri bucătari, şefi de restaurante, critici culinari şi alţi repre­zentanţi ai industriei, sub protecţia ano­nimatului.

Recomandările redacției