Românii pot, începând de astăzi, să treacă granița în Ungaria într-un interval orar extins. Poliția de Frontieră a anunțat modificări privind intervalul orar în care autoritățile maghiare permit intrarea în Ungaria, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I.

Începând din data de 05.05.2020, autoritățile maghiare vor permite intrarea în Ungaria, cetățenilor Uniunii Europene, în scopul rămânerii pe propriul teritoriu, sau tranzitării acestuia, în intervalul orar 07.00 – 01.00 (ora României).

Intrarea în țara vecină este permisă numai cu îndeplinirea urmatoarelor condiții: interviu în cadrul căruia va fi evaluată starea de sănătate a persoanelor, condiția esențială fiind lipsa simptomelor de infectare cu noul COVID-19; îndeplinirea condițiilor din Codul Frontierelor Schengen; prezentarea documentelor care să ateste certitudinea permiterii intrării în țara de destinație.

Anterior, traficul se derula în intervalul 11.00-23.00 (ora României).

De asemenea, la graniţa româno-ungară, rămân valabile măsurile privind deplasarea dintr-o ţară în cealaltă a lucrătorilor transfrontalieri, cu domiciliul sau reședința în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior, prin punctele de trecere a frontierei Cenad, Nădlac, Turnu, Vărșand, Salonta, Borș, Săcuieni, Urziceni și Petea.

Recomandările redacției