sindicalaCea mai mare organizație sindicală din cultură și mass-media, cu aproximativ 10.000 de membri din 36 de sindicate, a luat naștere prin fuziunea Federației Artiștilor Interpreți din România (FAIR) și a Federației Române a Jurnaliștilor MediaSind, în cadrul congresului de constituire din zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

Delegații prezenți la congresul de constituire a Federației ‘Cultură și Mass-Media’ FAIR-MediaSind au votat patru rezoluții prin care cer Puterii să modifice strategia anticulturală promovată de Ministerul Culturii împotriva acestui important sector al economiei naționale, depolitizarea instituțiilor publice de radio și televiziune, precum și modificarea, în regim de urgență, a legislației muncii.

Federația ‘Cultură și Mass-Media’ FAIR-MediaSind își propune să relanseze dialogul social cu angajatorii din domeniu, inclusiv cu reprezentanții Ministerului Culturii, precum și să negocieze un nou Contract Colectiv de Muncă la nivel de sector, precizează Departamentul de Comunicare FAIR-MediaSind.

Conducerea FAIR-MediaSind este asigurată, în următorii patru ani, de Leonard Pădureț — președinte și Cristi Godinac — președinte executiv. Vicepreședinți au fost aleși Adrian Ionescu, Adrian Moise, Ion Moraru, Răzvan Dumitrescu, Mihai Ailenei, Radu Sorescu, Georgeta Stoica, Adrian Dumitrașcu, Teodora Stanciu, Dumitru Mangu, Marius Ciulică, Dan Mihăescu, Victor Stan, Rareș Sângeorzan, Horea Repede, Paul Buta. Mandatul de secretar general a fost încredințat lui Florin Istrate.

Federația ‘Cultură și Mass-Media’ FAIR-MediaSind este afiliată la Federația Internațională a Muzicienilor, Federația Internațională a Actorilor și Federația Internațională a Jurnaliștilor. AGERPRES

Recomandările redacției