A fost modificat regulamentul de selecție a proiectelor europene finanțate prin PNDR 2020

0
239

Ca urmare a solicitărilor venite de la potențiali beneficiari ai PNDR în sesiunile anterioare de depunere, AFIR a decis împreună cu Autoritatea de Management pentru PNDR (AM PNDR), să modifice sensibil regulamentele de selecție și de contestații pentru proiectele finanțate prin intermediul submăsurilor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2014 – 2020.

Una dintre cele mai importante modificări pe care o aduce noul ROF este aceea că în primele cinci zile calendaristice de la deschiderea sesiunii, în fiecare etapă de depunere a proiectelor, nu se aplică plafonul maxim de depunere, indiferent de valoarea totală a fondurilor solicitate prin proiectele depuse. În acest fel se asigură principiul egalității de șanse pentru toți cei care au pregătit proiecte și vor să le depună pentru a primi finanțare în această sesiune.

O altă modificare esențială vizează plafonul maxim de depunere – de 120% din nivelul alocării sesiunii anuale a măsurii/submăsurii/componentei, plafon care se majorează la 200%.

Depunerea proiectelor în cadrul sesiunii anuale se opreşte la termenul-limită prevăzut în anunțul de lansare sau înainte de acest termen, dacă valoarea publică totală a proiectelor depuse cu un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate aferent lunii/trimestrului respectiv ajunge la 200% (excluzând valoarea publică totală a proiectelor retrase). Această prevedere nu se aplică în primele cinci zile calendaristice din fiecare etapă de depunere.

Prin noul ROF se stabilieşte un termen de minim şapte zile calendaristice de la publicarea formei finale a ghidul solicitantului pe pagina oficială de internet a Agenției, www.afir.info, și până la lansarea sesiunii de primire a cererilor de finanțare.

Modificările introduse în ROF se aplică tuturor sesiunilor de depunere a proiectelor care se vor deschide ulterior aprobării acestui regulament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.