A fost prins șoferul camionului, prins cu 600 de baxuri

0
1200

După mai bine de o săptămână, șoferul camionului, prins cu 600 de baxuri de țigări de contrabandă, a fost într-un final prins de polițiști.
Vă reamintim faptul că, potrivit IPJ Arad: „În dimineața zilei de 24 mai, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Mândruloc, un autocamion în cuplu cu semiremorcă. În momentul legitimării, șoferul autotrenului a fugit de la fața locului, autotrenul fiind transportat în incinta unui operator economic. Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitați polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, fiind descărcați 14 europaleți care, aparent, conțineau borcane de sticlă. După îndepărtarea borcanelor, așezate pe partea exterioară a europaleților, au fost găsite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de țigări de contrabandă, netimbrate. Întreaga cantitate de țigarete precum și mijlocul de transport au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”.
Cel mai probabil acesta urmează să fie audiat, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, urmând să stabilească dacă va o măsură preventivă împotriva sa.
Astfel, IPJ Arad a transmis astăzi: „Cercetările privind cele 600 de baxuri de țigări de contrabandă se desfășoară sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, fiind efectuate toate actele materiale pentru probarea activității infracționale. Raportat la actele procedurale efectuate în această cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare”.

Comunicat IPJ Arad:

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au reținut un arădean.Acesta este cercetat pentru contrabandă.

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii economici, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în data de 28 mai a.c., a fost identificat un bărbat de 38 de ani, bănuit de contrabandă.

Din cercetări a reieșit că acesta, în ziua de 24 mai a.c., ar fi condus un autotren cu semiremorcă pe D.N. 7, și ar fi fugit de la fața locului când a fost oprit de polițiștii Serviciului Rutier pentru verificări. În remorca autotrenului au fost depistate peste 600 de baxuri de țigarete de contrabandă.

În ziua de 2 iunie a.c., bărbatul a fost depistat de polițiști pe raza municipiului, în urma audierilor fiind reținut pentru 24 de ore.

Acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de de zile.

Având în vedere complexitatea cauzei, aceasta a fost preluată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, sub coordonarea căruia polițiștii continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.