Zi plină la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad! Peste 1.000 de absolvenţi de liceu din Arad au trecut pragul universității cu ocazia Zilei Porţilor Deschise. Devenit tradiţional, evenimentul atrage în fiecare an toţi absolvenţii de liceu din municipiul Arad şi nu numai care se pot informa direct de la reprezentanții facultăților despre programele de studiu, despre sistemul de burse, condiții de cazare pentru toți cei care doresc să urmeze studiile de licență la UAV.
De remarcat este faptul că în acest an, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a invitat la Ziua Porţilor Deschise şi doi an­gajatori, colaboratori ai universităţii care au prezentat viitorilor studenți programele de practică, mediul de lucru din companiile lor.
„Suntem o universitate de stat importantă în vestul ţării, care oferă un program amplu de pregătire celor care doresc să ne fie studenți. Absolvenții de liceu pot alege din cele 32 de specializări la licență din cadrul celor nouă facultăți, își pot continua, ulterior, studiile la master, în cadrul unuia din cele 31 de programe iar celor care vor alege o carieră universitară le punem la dispoziție o școală doctorală. De ase­menea, studenții pot beneficia de burse, locuri în cămine, masa la cantina și se pot bucura de activitățile oferite de Liga Studenților din UAV”, a declarat rectorul UAV Arad prof. univ. dr. Ramona Lile.
Tot în cadrul Zilei Porţilor Deschise, Liga Studenţilor din cadul UAV Arad şi-au prezentat programul şi activităţile desfăşurate pe parcursul anului.
Tabere gratuite la mare, petrecerea de la Plaja Ghioroc dar şi programe de training, sunt doar câteva dintre activităţile Ligii Studenţilor.
(C.P.)

Recomandările redacției