Câteodată, oamenii chiar te pot lua prin surprindere exact în feluri în care te aștepți mai puțin. La fel au pățit polițiștii de frontieră care au rămas puțin nedumeriți în momentul în care o femeie din Republica Moldova s-a prezentat la controlul dinainte de trecerea frontierei Nădlac II. Aceasta, cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 22 de ani, a încercat să iasă ilegal din ţară, folosind o carte de identitate ce aparţinea altei persoane.

Călătoria ei s-a oprit la graniță în data de 07 august 2019, în jurul orei 22:30, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota unde s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, ca pasager într-un autoturism Mercedes Benz, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, femeia a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din România. Nimic bizar până în acest moment, singura problemă a fost că fizionomia femeii nu semăna mai deloc cu cea a persoanei din buletin: „Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări“, declarau reprezentații Poliției de Frontieră Arad.

Astfel, după câteva minute s-a stabilit că tânăra este cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 22 ani, și, din declarațiile acesteia, cartea de identitate și persoana ei nu coincideau pentru că actul a fost găsit de aceasta pe plajă în Constanţa.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată, cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției