A găsit un pașaport pe stradă și a vrut să plece din țară cu ajutorul lui

0
463

Crezând că poate să iasă din țară chiar dacă în actul de identitate nu era ea, o tânără și-a încercat norocul și și-a pus planul în aplicare. Călătoria însă, nu a durat prea mult timp. Tânăra a fost prinsă și nu a mai apucat să ajungă unde și-a propus.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat o tânără din Camerun, care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de un document, emis de autorităţile cameruneze, ce aparţinea altei persoane.

Toate acestea s-au întâmplat în data de 26.05.2019, în jurul orei 08.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru a ieși din țară, o persoană, de sex feminin, care călătorea ca pasager într-un tren internaţional, pe relaţia Timişoara-Budapesta.

La controlul de frontieră, persoana s-a legitimat cu un paşaport turistic emis de autoritățile din Camerun, în care era aplicată o viza Schengen.

În urma verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă în tren şi fotografia din documentul prezentat la control există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean din Camerun, se numeşte M.E. şi are 25 de ani.

Cu privire la cele constatate, femeia a declarat că a găsit pașaportul în Timişoara și a decis să recurgă la această metodă pentru că dorea să ajungă la soțul, respectiv la rudele ei, care locuiau în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.