bunaConsiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean invită iubitorii de muzică în Tabăra de agrement de la Căsoaia, sâmbătă 10 august 2013, începând cu orele 19 la o seară specială de folk si rock. Manifestarea a ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie şi îşi doreşte promovarea taberei Căsoaia şi atragerea publi­cului tânăr spre muzica bună şi acti­vităţi în natură.
Învitatii celei de-a doua ediții a „Căsoaia Music Fest” sunt Transilavanian Wind, Recul, Daniel Julean, Nelu Pitic & Friends, B-Ton Experimental, Adrian Dinu, Raul Cârstea & Adrian Manolovici.
Una dintre puţinele trupe rock under 18 din ţară, Transilavanian Wind, condusa de Miţă Florea, un tânăr ghitarist care de la o vârstă fragedă a făcut cunoştinţă deja cu scena mare, cântând în deschiderea unor nume sonore, cum ar fi Rezident Ex.
Recul – O trupă nouă pe scena arădeană, dar compusă din muzicieni cu vechi state de funcţii în diverse zone muzicale. Asta şi explică uşu­rinţa cu care abordează diverse ge­nuri şi deschiderea pe care o au în abordarea unui repertoriu vast, atât din muzica de la noi cât şi din cea internaţională.
Daniel Julean, Nelu Pitic & friends – Doi vechi folk-işti ai Aradului, binecunosuţi în întreaga zonă folk din ţară, colaborând la mai toate festiva­lurile de gen din judeţ şi nu numai, alături sau împreună cu mari nume din folk-ul românesc (Mircea Vintilă, Nicu Alifantis, Marius Baţu etc). Împreună cu prietenii lor vor cânta, pe lângă mari hituri ale genului, piese originale care se vor regăsi pe un viitor album.
B-Ton Experimental – Cel mai nou proiect al artistului arădean Flaviu Duhuleţ, arhicunoscut sub pseu­donimul Fly. După binecunoscutele B-Ton şi Hab-Ar fly propune acum un proiect mai inedit, mai apropiat de zona indie music şi combină elemente din genuri diferite (reggae, funk, rock, dar şi elemente arhaice din folclorul autohton), toate într-o manieră extrem de modernă şi ac­tuală.
Adrian Dinu – mebru fondator al trupei timişorene ABRA alături de care înregistrează un real succes printre iubitorii rock-ului autohton, în special printre iubitorii de progresiv, se stabileşte în Germania, de unde conduce proiectul ABRA şi realizează un album în colaborare cu Mircea Baniciu. Reîntors în ţară realizează noi proiecte împreună cu chitarişti deja consacraţi ai noii generaţii, ca Horia Crişovan sau Marius Bunea. Cel acare ani la rând, în timpul facultăţii, a fost cel mai bun chitarist de calasică din ţară, ne propune un adevărat regal de chitară.
Raul Cârstea & Adrian Manolovici – Unul din numele de rezonanţă ale folk-ului autohton, membru marcant al Cenaclului Flacăra şi colaborator apropiat al lui Adrian Păunescu, ale cărui versuri cu mândrie le cântă, Raul Cârstea uimea lumea muzicală în 2013 cu apariţia unuia dintre cele mai apreciate albume folk apărute după decembrie 89 –Delta Lunară. Nu întâmplător piesa care dă numele albumului a fost declarată piesa anului la Gala Premiilor Muzicale Radio Ro­mânia. De data aceasta Raul Cârstea va prezenta atât compoziţii mai vechi, cât şi piese noi, alături de unul dintre marii chitarişti ai momentului, Adrian Manolovici, muzician complex, compozitor, profesor, orchestrator. Prospeţimea orcestraţiilor şi întrepătrunderea stilurilor intrpretative ale celor doi, dublată de alegerea unor versuri de un bun gust desa­vârşit, recomandă viitorul album al celor doi ca pe o viitoare nouă revelaţie a muzicii folk din România.

Recomandările redacției