A început Carnavalul de la Rio 2019. Care este senzaţia acestei ediţii

0
331

Carnavalul de la Rio de Janeiro, Brazilia, debutează vineri, iar senzaţia acestei ediţii sunt paietele biodegradabile, care au devenit de la an la an tot mai populare, anunţă Mediafax.
Ploaia de paiete este una dintre mărcile inconfundabile ale Carnavalului de la Rio de Janeiro. Paietele din plastic şi aluminiu, considerate un element serios de poluare, au început să fie înlocuite în ultimii ani cu produse realizate din materiale biodegradabile, iar o firmă s-a specializat în producţia noii variante de materiale strălucitoare. Compania Pura Bioglitter a scos pe piaţă paiete realizate din alge şi piatră de mică.
Carnavalul de la Rio are loc în fiecare an înaintea postului Paştelui şi este considerat cel mai mare din lume, nu mai puţin de două milioane de persoane ieşind în fiecare zi pe străzi ca să sărbătorească.
Anul acesta au fost anunţate peste 300 de petreceri în diferite colţuri ale oraşului. Pe Sambadrom, traseul mărginit de tribune, stabilit special pentru carnaval, principalele parade ale şcolilor de samba vor avea loc în acest an pe 3 şi 4 martie, iar defilarea câştigătorilor este programată pe 9 martie.
Originile evenimentului pot fi găsite la jumătatea secolului al 17-lea, când portughezii au introdus un festival dedicat vinului, Entrudo. Prima paradă cu măşti a avut loc la Rio în 1840, dar muzica era cea preferată de elitele europene ale vremii, polca şi vals. Abia din 1917 muzica locală, samba, a devenit marca festivităţilor.
Carnavalul de la Rio 2019 are loc între 1 şi 9 martie. Fiecare cartier al metro­polei braziliene organizează propria sa paradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.