arsFoto Club Arad anunţă deschiderea competiţiei pentru ediţia 2013 a Salonului Internaţional Ars Fotografica. Manifestarea se desfăşoară sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, juriul competiţiei fiind format din artişti consacraţi membri ai prestigioasei organizaţii. Competiţia se va desfăşura pe mai multe secţiuni, iar detalii suplimentare puteţi găsi pe site-ul Foto Club Arad.
Salonul de Fotografie Ars Foto­gra­fica a fost organizat în urmă cu mai mulţi ani timp de 11 ediţii consecutive la iniţiativa lui Virgil Jireghie, pe atunci conducătorul organizaţiei de fotografi arădeni. Manifestarea a fost reluată în 2009 şi doreşte să ducă mai departe tradiţia unui salon sub egida Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi care să reunească artişti profesionişti şi amatori deopotrivă.
Vă reamintim că Foto Club Arad a luat fiinţă în 1968 la iniţiativa lui Ferenc Kelen, Gavril Bodea, Iosif Geck, a Olgăi Szarvas, lui Niţă Radu şi a Elisabetei Rusu. În acelaşi an Teatrul de Stat a fost gazda unui salon de artă fotografică a noii organizaţii.
În august 1969 a avut loc prima expoziţie de artă fotografică a Judeţului Arad, iar în octombrie anul următor a doua expoziţie de acest fel. Expoziţia din 1970 a avut participare naţională, au fost expuse 92 fotografii, a avut loc o proiecţie dia, iar cupa Asociaţiei Artiştilor Fotografi a fost acordată clubului arădean.
Primul salon foto la care a participat Foto Club Arad a fost cel organizat în Bistriţa de unde s-a primit o diplomă . O altă premieră a avut loc în decembrie 1971 când 20 de fotografi au expus vreo 50 de lucrări la Bekescsaba, Ungaria, pe holul teatrului din localitate. În prezent Foto Club Arad are 35 de membri înregistraţi şi este condus de Mircea Octavian Boran în calitate de preşedinte.
Vă mai spunem că ediţia de anul acesta a Salonul Internaţional Ars Fotografica este dedicată aniversării a 45 de ani de la înfiinţarea Foto Club Arad. Doritorii pot trimite lucrările până cel mai târziu 9 septembrie.

Recomandările redacției