Secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunţat că voucherele pentru persoanele vaccinate sunt distribuite în teritoriu în această perioadă. Conform regulii stabilite de autorităţi, beneficiază toate persoanele vaccinate cu schemă completă după 31 august, conform Ziarului Financiar.

Au dreptul la vouchere doar persoanele vaccinate cu schemă completă.

„Beneficiari ai acestor acestor vouchere sunt toţi cei care se vaccinează cu schema completă din momentul în care Ordonanţa de Urgenţă care reglementează acest lucru a apărut în Monitorul Oficial (n.r.-pe 31 august). Toţi cei care s-au vaccinat cu a doua doză imediat după ce a intrat în vigoare, cât şi cei care fac schema completă în acest moment beneficiază de aceste vouchere”, a explicat secretarul de stat.

Arădenii care s-au vaccinat le pot lua, din momentul în care vor ajunge,  de la medicii de familie sau de la puncte de vaccinare.

„Cei care s-au vaccinat până în acest moment sau până în momentul în care aceste vouchere ajung la medicii de familie sau la centrele de vaccinare se întorc la punctul la care s-au vaccinat pentru a-şi recolta voucherele”, a precizat Baciu.

Reamintim că potrivit ordinului semnat de Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare primesc o alocaţie de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

 

 

Recomandările redacției