Elevii de clasa a XII-a se pot înscrie la examenul de Bacalaureat 2022 în perioada 23-27 mai 2022, potrivit calendarului oficial. Amintim că Edupedu.ro a scris că Ministerul Educației a trimis inspectoratelor școlare o precizare referitoare la înscrierea candidaților, precizare ce conține cererea-tip de înscriere, dar și cererile de echivalare a probelor de competențe digitale și lingvistice cu recunoaștere internațională.

Lista actelor necesare pentru înscrierea la examenul de Bacalaureat:

dosar;

poze ¾ (2 bucăți);

copie certificat de naștere și carte de identitate;

foaie matricolă;

cerere-tip – se completează la secretariatul unității școlare absolvite;

adeverință recunoaștere probe – pentru candidații din seriile anterioare;

cerere către inspectorul școlar general – pentru candidații din alte județe – se completează la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean.

Potrivit procedurii valabilă și în anii anteriori, toți candidații completează partea I a cererii de înscriere. Candidații care solicită recunoașterea / echivalarea unor probe susținute în anii anteriori / sesiunile anterioare completează partea I și partea a II-a din cererea de înscriere

Elevii care, în cel puțin una dintre clasele a IX-a – a XII-a, au obținut premii individuale la concursuri / olimpiade școlare internaționale, recunoscute de către Ministerul Educației, la o disciplină inclusă în lista disciplinelor de bacalaureat și care solicită echivalarea probei scrise respective, completează partea I și partea a III-a din fișa-tip.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției