A început „jihadul“: Liberalii vechi şi noi vor mazilirea lui Gheorghe Falcă

1
449

Gheorghe Falcă a pierdut aura de învingător. Cum scriam în ediţia de azi  „vizionarul“ a dus barca liberală la naufragiu. Şi acum mai toţi arată cu degetul spre el. Chiar dacă unii îl ţin în buzunar. Unii mai mârâie, iar alţii chiar îi sar la beregată. Da, Aradul s-a colorat în roşu. Acestea sunt faptele şi cum a zis şi preşedintele, poporul are întotdeauna dreptate. Poporul mai mic, cel liberal vrea şi el socoteală.  Pornim de la faptul că la nici 24 de ore de la alegeri, când se ştiau proporţiile dezastrului liberal, liderul campaniei naţionale, adică Falcă nici nu-şi punea problema demisiei din fruntea organizaţiei locale.

 

Igaş :„Oamenii noştri influenţi din teritoriu nu au fost ascultaţi“

Cum intuiam, printre primii care au sărit a fost şi senatorul Igaş. Acesta a fost sărit de pe listă şi a rămas la statutul de simplu membru. Acum a venit timpul să ceară socoteală. Şi n-a ezitat s-o facă: „În așteptarea repartizării mandatelor de către BEC, starea de spirit din filiala arădeană nu este una liniștită, ținând cont de rezultatele obținute la alegerile din 11 decembrie și de faptul că nimeni nu își asumă acest dezastru. Dacă aruncăm o privire și facem o succintă evaluare a numărului de voturi putem constata că, doar la nivelul municipiului Arad, am pierdut peste 8000 de voturi de la ultimele alegeri, ceea ce ne arată clar că selecția candidaților pe listă nu a fost una tocmai bună și a fost asumată de un singur om fără ca această listă să treacă prin filtrul votului secret.

Oamenii noștri influenți din teritoriu nu au fost ascultați nici la alcătuirea listelor, nici la modul de a se face campanie. Aceștia au contestat faptul că pe materialele de campanie a apărut imaginea unui lider demult uzat și foarte controversat în teritoriu. Faptul că unii dintre candidații noștri nu au reușit să fie pe înțelesul electoratului și au avut o abordare mai mult elitistă decît una umană, ne-a făcut ca și aici să pierdem procente importante. Cu alte cuvinte, nu am reușit să transmitem electoratului arădean încredere și nu l-am convins cu ceea ce vom face pentru arădeni după aceste alegeri. Mai mult, unii membri cu state vechi de la nivel local au fost marginalizați și neimplicați în campania electorală de unii dintre cei care și-au condus campaniile pe colegiu. Toate aceste greșeli, în mod obligatoriu, trebuie asumate de către decidenți.

Îndemn toți factorii de decizie din interiorul PNL la calm și rațiune, îmi doresc să avem o evaluare corectă și cinstită în PNL și cu siguranță ceva trebuie să schimbăm din interior pentru a recupera electoratul pierdut.

Nu putem trece așa ușor peste faptul că am pornit în această formulă politică cu trei senatori și trei deputați, iar astăzi, în urma ultimului vot, cu greu reușim să avem un senator și doi deputați. Cred că a sosit momentul să spunem lucrurilor pe nume dacă mai vrem să salvăm ceea ce mai poate fi salvat. Și cred că trebuie să căutăm și să pregătim alt profil de candidați atât pentru municipiu cât și pentru județ.

 

Primarul de Ineu vrea „capul“ lui Falcă

Primarul de Ineu, Călin Abrudan este un liberal de rit vechi. La locale a obţinut cel mai mare scor la un oraş: şi-a adjudecat mandatul cu 83%. Acum liberalii au fost la mustaţă cu PSD, la Ineu obţinând în jur de 40% din sufragii. Întrebarea care se pune, de ce? Iar răspunsul a venit :„În vară oamenilor le-am spus numele meu. Acum îl aveau în faţă ca ofertă pe Falcă. Votanţii mei nu au mai ieşit. Iar argumentul clar este că PSD a avut aici , la Ineu cam acelaşi număr de voturi, în cifre absolute. De aceea, cred că a venit momentul să facem o analiză clară, a eșecului, la alegeri locale unde am pierdut 12 primării  și la alegeri parlamentare, unde am pierdut trei parlamentari.  Sunt convins că reformarea partidului PNL trebuie să aibă loc acum!  Sunt convins că decizia trebuie să fie a cetățenilor, a membrilor responsabili și nu a unui singur om (Falcă), cum din păcate este de o vreme încoace!  Am hotărât să mă pronunț public în urma multor consultări pe care le-am avut cu un număr însemnat de primari și colegi, din județul Arad. Iar colegii au avut toți, fără excepție același gând ca și mine, că pentru județul Arad trebuie să se încheie epoca Falcă! Nu am ieșit până în acest moment cu declarații, deoarece nu am vrut să afectez imaginea partidului la alegerile care au trecut, așa că umilința trebuie să ia sfârșit acum!  Sunt dispus să îmi depun mandatul din Biroul Județean PNL, dacă toți membrii biroului vor face același lucru și sunt convins că vom găsi persoane echilibrate și responsabile să ofere un interimat, la Arad, în vederea alegerilor corecte din interiorul partidului.”

 

1 COMENTARIU

  1. Toate pierderile se datoresc fosștilor pedeliști care au vrut să se ascundă sub fusta Alinei…PNL-ul a pierdut din cauza guvernării pdl. Lumea nu a uitat infatuații, jmekerii și corupții…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.