A început Loteria Vizelor în SUA 2021. Ce noutăți sunt

0
405

Înregistrarea în Programul Diversity Visa al SUA a început de miercuri, 2 octombrie 2019 și durează până marţi, 5 noiembrie 2019, orele 19.00 (ora României), informează Ambasada Sta­te­lor Unite. Loteria Vizelor oferă în fiecare an șansa pentru 55.000 de oameni să obţină permis de ședere în SUA și să beneficieze de toate drepturile unui cetă­ţean american, mai puţin dreptul de a vota, scrie Click.
Cei care doresc să participe la Loteria vizelor în SUA 2021 trebuie să știe că sunt noutăți pentru anul 2021, și anume:
– cererile pot fi trimise până în 5 noiembrie, ora 19, ora României.
– înscrierile se fac doar electronic.
– numai persoanele care au fost selectate pentru un permis de ședere vor fi informate și chemate la interviu.
– acolo, aceștia trebuie să demonstreze faptul că au absolvit liceul sau au cel puțin doi ani de experiență în muncă, în ultimii cinci ani.
– ambasada SUA avertizează că nu se percepe nici o taxă la înscriere, iar cei care primesc email-uri în care sunt anunțați că au fost selecționați pentru Loteria Vizelor, dar li se cer bani, trebuie să ştie că e vorba de o fraudă.
– diferit faţă de anii precedenţi este că anul acesta, cei care vor să trăiască în America trebuie să introducă acum în aplicaţie informaţiile din paşaport. În plus, fotografia trebuie să fie recentă. Dacă este o poză veche care a mai fost utilizată pentru Loteria Vizelor, candidatul va fi descali­ficat automat.
Precizări de la Ambasada SUA
Este foarte important ca participanții să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2021.
Numărul de confirmare este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi de a obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu, dacă cererea a fost selecţionată. Numărul unic de confirmare ajută la protejarea participanților DV împotriva fraudei, încălcării legii sau problemelor poștale.
Câștigători ai Loteriei vizelor 2021
Începând cu data de 5 mai 2020, participanţii la programul DV-2021 vor putea folosi numărul lor unic de confirmare atribuit la înregistrare, pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecţionată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.