„Rosencrantz și Guildenstern sunt morţi” a fost primul spectacol organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad într-unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale sale: Luna plină de teatru. Spectacolul s-a jucat ieri, de la ora 19.00, în Sala Mare, cu publicul pe scenă. Piesa este scrisă de Tom Stoppard, regia este semnată de Tapasztó Ernő şi este o coproducție teatrul Cetății „Gyula” (Ungaria), Compania Aradi Kamaraszínház și Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad.
Luna plină de teatru aduce pe scenele de la Arad, în perioada 6 ianuarie – 9 februarie 2019, nu mai puțin de 32 de spectacole. Biletele au fost puse în vânzare începând cu 3 ianuarie 2019. Prețul lor este de zece lei pentru o reprezentație.
Programul continuă pe 8 ianuarie, ora 17, Sala Studio, orele 17 și 19:30, cu „Comple­xitatea apartenenței” de Falk Richter, regia Radu Nica; pe 10 ianuarie, ora 19, Sala Mare, cu „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, regia La­urian Oniga; pe 12 ianuarie, orele 17 și 19:30, Sala Studio, cu „Totul despre femei” de Miro Gavran, regia Felix Crainicu. pe 12 ianuarie, ora 17, Sala Studio, cu „Al tău vechi, Caragiale!” după Momente şi schiţe, scrisori către Vlahuţă de I.L.Caragiale, regia Valentin Voi­cilă; pe 13 ianuarie, ora 19:30, Sala Mare, „Geniul crimei” de George F. Walker, regia: Antonella Cornici; pe 15 ianuarie, ora 19, Sala Mare, „Exit” de Árpád Schilling și Annamária Láng, regia Árpád Schilling, Dramaturgia: Bence Bíró, Coproducție: Teatrul Maghiar de Stat ,,Csiky Gergely” Timișoara, Narodno Pozoriste Sombor (Serbia) și Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad; pe 17 ianuarie, orele 17 și 19:30, Sala Studio, cu „Aici, acolo” de Mihai Ignat, regia Alexandru Maftei; pe 19 ianuarie, ora 19, Sala Mare, cu „[ză] Pes©ăruș” după A.P. Cehov, regia Catinca Drăgănescu; pe 20 ia­nuarie, ora 17, Sala Studio, cu „Năpasta” de I.L. Caragiale, regia Valentin Voicilă; pe 20 ianuraie, ora 19:30, Sala Mare cu spectacolul cu publicul pe scenă, „Vârful aisbergului” de Antonio Tabares, regia Theodor Cristian Popescu; pe 22 ianuarie, orele 17 și 19:30, Sala Studio, cu „Orașul nostru”, un spectacol adaptat după piesa lui Thornton Wilder, regia Cristian Ban; pe 25 ianuarie, ora 19, Sala Mare, cu „Take, Ianke și Cadîr” de Victor Ioan Popa, regia Laurian Oniga; pe 26 ia­nuarie, ora 19, Sala mare, cu „Disputa” de Pierre de Marivaux, regia Vlad Massaci, Coproducție: Teatrul Nottara București și Tea­trul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad; pe 27 ianuarie, ora 17, Sala Studio, ora 17, cu „Ai mei erau super!”, scenariu colectiv bazat pe întâmplări reale ale actorilor, regia Cristian Ban; pe 27 ianuarie, ora 19:30, Sala Mare, cu „Căsătoria” de N. V. Gogol, regia Laurian Oniga; pe 29 ianuarie, orele 17 și 19:30, Sala Studio, cu „Să ne cunoaștem mai bine”, scenariu colectiv, regia Cristian Ban; pe 31 ianuarie, orele 17 și 19:30, Sala Studio, cu „Flori de mină” de Székely Csaba, regia Ștefan Iordănescu; pe 2 februarie, ora 19, Sala Studio, cu „Tatăl” de Florian Zeller, regia Radu Iacoban; pe 3 februarie, ora 17, Sala Studio, tot cu „Tatăl” de Florian Zeller, regia Radu Iacoban; pe 3 februarie, ora 19:30, Sala Mare, cu „Apropo, ați chemat pompierii?” – adaptare după ,,Telegrama” de Aldo Nicolaj, One man show cu Zoltan Lovas, regia Liana Didilescu; pe 5 februarie, ora 19, Sala mare, cu „Don Juan se întoarce de la război” de Ödön von Horváth, regia Horia Suru; pe 7 februarie, orele 17 și 19:30, Sala de la 3, cu „Giulia / Singură acasă”, adaptare după Dario Fo și Franca Rame, One woman show cu Angela Petrean Varjasi, regia Liana Didilescu. Luna plină de teatru se va încheia pe 9 februarie, orele 17 și 19:30, Sala Studio, cu spectacolul „Bull” de Mike Bartlett, regia Bobi Pricop.
Acest proiect a debutat acum șapte ani, iar prețul biletelor este același pentru fie­care reprezentație, zece lei.

Adrian Cotuna

Recomandările redacției