estival 001Primul eveniment din cadrul stagiunii estivale de la Centrul Cultural Judeţean Arad a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Este vorba despre Gala de operetă. Iubitorii acestui gen muzical de divertisment s-au bucurat de cele mai frumoase și îndrăgite melodii alese din repertoriul celebrelor operete vieneze și nu numai, în interpretarea sopranei Anna Ryan și a tenorului Stefan Reichmann din Austria, acompaniați de Ansamblul Johann Strauss Modern sub bagheta maestrului Svetoslav Borisov din Austria. A prezentat colegul nostru Adrian Cotuna, bariton în Corul Academic al Filarmonicii de Stat. La teatrul de Vară din incinta Centrului Cultural Judeţean, într-un spaţiu perfect pentru astfel de evenimente, au răsunat Aria Viliei de Franz Lehar, „Galopul bandiţilor”, „Polka Tic Tac” sau Uvertura la „Voie­vodul ţiganilor” de Johann Strauss. Conform estimărilor noastre, în splen­did locaţie a Teatrului de Vară au luat loc peste cinci sute de arădeni amatory de operetă.

Teatrul de Vară este o iniţiativă a Consiliului Județean Arad și Centrului Cultural Judeţean. Următorul spectacol va avea loc miercuri, 26 iunie, de la orele 19. Este vorba despre Mary Poppins, un spectacol musical pentru copii.
„Stagiunea estivală a Teatrului de Vară va continua pe tot parcursul lunilor iulie și august, în fiecare seară de miercuri”, ne-au declarat organizatorii. Intrarea la aceste evenimente este gratuită.

Recomandările redacției