A început războiul! Iranul a atacat mai multe baze americane!

0
1488

Atac cu rachete balistice în toiul nopții.

Conflictul dintre Iran și SUA escaladează și atinge cote nebănuite. Cel puțin zece rachete balistice, pornite de pe teritoriul Iranului, au lovit mai multe baze în care se aflau soldați americani. Conform primelor informații, atacul s-a soldat cu victime.

Rachetele au lovit marți noaptea baza aeriană al-Asad și pe cea din Erbil, din vestul Irakului, ambele găzduind soldați americani, informează CNN, citat de evz.ro. Atacul a fost inițiat de pe teritoriul Iranului, iar rachetele folosite sunt balistice.

SUA au oferit prima reacție după atacul din miezul nopții. Pentagonul a dezvăluit, în cadrul unui anunț scurt, că fost vorba despre un atac cu „mai mult de 12” rachete balistice. Acestea au vizat două baze cu militari americani.

„Este clar că aceste rachete au fost lansate de pe teritoriul Iranului și au vizat cel puțin două baze militare irakiene care găzduiesc soldați americani și personal din cadrul coaliției internaționale!“, a declarat Johathan Hoffman, asistent al secretarului apărării. Este vorba despre baza de la al-Asad și cea de la Erbil.

„În prezent, evaluăm pagubele”, a mai spus oficialul. Oficialul american a ținut să precizeze că americanii se așteptau la acest atac, bazele fiind plasate sub stare de alertă ridicată.

„Pe măsură ce evaluăm situația și răspunsul nostru, vom lua toate măsurile necesare pentru a proteja și apăra personalul american, partenerii și aliații din regiune”, a declarat Pentagonul.

Acțiunea Iranului a declanșat alerta la Casa Albă. Secretarul de Stat Mike Pompeo și șeful Pentagonului, Mark Esper, au sosit de urgență, informează surse CNN.

Imediat după atac au apărut și primele reacții care confirmă atacul declanșat de Iran. Negociatorul-șef al Iranului în domeniul nuclear, Saeed Jalili, „îl trolează” pe Donald Trump și a postat pe Twitter o imagine cu steagul iranian, fără niciun alt comentariu. Reacția este similară cu cea avută de Donald Trump după atacul în care a fost ucis generalul iranian Qasem Soleimani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.