Spre bucuria celor mici astăzi în  88 de unități de învățământ din județul Arad au început  cursurile  cu prezență fizică. Așadar  42.918 preșcolari și elevi sunt de astăzi în clase, deoarece cadrele didactice din aceste unități de învățământ sunt vaccinate în proporție de peste 60%.  

Nu toți elevii se bucură însă de privilegiul de a fi la școală. În 75 de unități de învățământ cursurile se desfășoară în regim online pentru un număr de 17.693 preșcolari și elevi.

Sunt și câteva excepții și anume la preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ special care desfășoară cursurile cu prezență fizică, indiferent de rata de vaccinare a cadrelor didactice.

Conform deciziiilor Consiliilor de Administrație a două unități de învățământ, cursurile din învățământul seral și din învățământul cu frecvență redusă se desfășoară online, din cauza dificultății realizării dezinfecției între schimburi. Și într-o scoală din Arad  cursurile se desfășoară online (excepție clasa a VIII-a), din cauza lucrărilor de reabilitare ale clădirii .  Și cursurile pentru elevii selectați în cadrul Centrului de excelență  se vor desfășura online, centrul nu are săli de clasă proprii, elevii provenind din clase și unități de învățământ diferite.

Recomandările redacției