A încercat să ajungă în Spațiul Schengen, cu documentul altei persoane

0
379

O tânără din Republica Mali a intenționat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de o carte de identitate ce aparţinea altei persoane, dar a fost oprită de polițiștii de frontieră. Sâmbătă, în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, o persoană care călătorea ca pasager într-un autocar, pe ruta România – Germania.

La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din Belgia. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că femeia este cetăţean din Republica Mali, în vârstă de 20 de ani. Tânăra a declarat că a recurs la această metodă pentru că nu avea o viză valabilă pentru a călători în Spațiul Schengen. „În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat subinspector de poliție Filip-Ionuț Matei, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.