A încercat să ajungă la tatăl său din Suedia

0
301

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Nădlac au depistat un tânăr care încerca să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, ocolind tonetele de control, cu scopul de a ajunge în Suedia la tatăl său. Este vorba de un minor de 16 ani, cetățean român, domiciliat în județul Tulcea, care s-ar fi urcat într-un microbuz dintr-o parcare, fără a fi observat de șofer. „În data de 12.03.2019, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F Nădlac-Nagylak – judeţul Arad au observat, pe sensul de ieşire din ţară, că dintr-un microbuz înmatriculat în România, ce aştepta să ajungă la controlul de frontieră, a coborât o persoană de sex masculin care a ocolit tonetele de control încercând să treacă ilegal frontiera, pe jos, în ţara vecină. Poliţiştii de frontieră au intervenit imediat, cel în cauză fiind oprit înainte de a ieşi din ţară şi condus la sediu punctului pentru verificări”, transmite purtătorul de cuvânt, agent șef adjunct de poliție Limban Adelina.

Cu privire la cele constatate, şoferul microbuzului, S.D., în vârstă de 77 ani, domiciliat în judeţul Brăila, a declarat că nu avea cunoştinţă de faptul că minorul s-a urcat în microbuz şi că l-a observat când aştepta la controlul de frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru minor, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.