Un adolescent a apelat la un gest extrem și anume trecerea ilegală a frontierei pentru simplul motiv că nu dorea să stea în izolare la domiciliu timp de 14 zile. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat un tânăr cetăţean român care a încercat să intre ilegal în România.

Miercuri seară, în jurul orei 23.00. poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici l.T.P.F. Oradea au depistat în zona de responsabilitate o persoană care se deplasa dinspre Ungaria spre România.

Aceasta a fost oprită la aproximativ 500 de metri față de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasa pe jos la adăpostul vegetației spre interiorul ţării. A fost condusă la sediul Sectorului P.F. Curtici pentru cercetări.

Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetăţean român, având vârsta de 18 ani. Acesta a declarat că a recurs la această metodă pentru a evita măsura de autoizolare la domiciliu care se impune faţă de persoanele care se prezintă la intrarea in ţară, în contextul prevenirii efectelor pandemiei Covid-19.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei, efectuând cercetări sub aspectul savârşirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Potrivit reprezentanților Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, tânărul va fi introdus în carantină și obligat să suporte costurile acesteia, precum va fi cercetat și pentru infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei. 

Recomandările redacției