O femeie a vrut atât de tare să își scoată fiica minoră din țară încât, chiar și ilegal, aceasta a dus încercarea până la capăt. Din nefericire, ea a fost prinsă la graniță pentru că polițiștii au văzut imediat că ceva nu este în regulă cu actele sale.

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat femeia, cetăţean român, care a încercat să iasă din ţară cu fiica minoră, folosind o procură notarială falsă, duminică, în data de 17 noiembrie 2019, în jurul orei 05.30. Cele două încercau să iasă din țară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota. Aici s-au prezentat o femeie, M.C., în vârstă de 32 de ani, călătorind într-un autoturism, ea fiind însoţită de fiica sa minoră, în vârstă de 15 ani, ambele domiciliate pe raza judeţului Bacău.

La controlul de frontieră, femeia a prezentat pentru minoră o procură notarială care nu îndeplinea condiţiile uneia autentice, aceasta fiind falsă.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor două şi au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals, fals privind identitatea şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției