Uneori, când persoanele majore nu dețin acte pentru cei minori, aceștia recurg la tot felul de variante pentru a putea să-i scoată din țară. Cândva a mai existat un caz în care un minor era ascuns sub fusta mamei, desigur, acela nu a fost singurul de acest gen.

Chiar din aceleași motive, pentru că nu avea acte care să îi permită să-și scoată nepotul din țară, un bărbat a încercat să facă lucrurile în felul lui. L-a luat pe băiat și l-a ascuns după mai multe pături, într-un loc strâmt dintr-o autoutilitară.

Încercarea a avut loc joi, 26 septembrie 2019, în jurul orelor 09.30. Bărbatul aflat la volan a ajuns la P.T.F Nădlac II- Csanadpalota. Aici s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, dorind să iasă din ţară. S.F., în vârsta de 31 de ani, se afla la volanul unei autoutilitare marca Iveco Daily, înmatriculată în România.

Pentru că ținea de procedură, polițiștii de frontieră au luat autoutilitara la control ca să scape de riscurile specifice. După un control în mare, ei au trecut la unul mai amănunțit prin care să se convingă că nu au nici un motiv să fie suspicioși. Supriza a fost când a apărut motivul. Poliţiştii de frontieră au avut ocazia să găsească o a doua persoană, ascunsă foarte bine în compartimentul de marfă a autoutilitarei. Mai exact, aici au găsit un băiat minor, de doar 17 ani, iar în urma verificărilor s-a stabilit că tânărul este nepotul şoferului, cetățean român.

Luat la întrebări, bărbatul a avut și o scuză pentru ceea ce a încercat să facă. Astfel, la cercetări, şoferul a declarat faptul că a recurs la această metodă deoarece nu poseda procură din partea părinţilor minorului, aceștia fiind stabiliţi în Germania, motiv pentru care nu putea să îl scoate pe acesta din ţară.

Mai departe, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor doi cetăţeni români, iar conform procedurii legale în astfel de cazuri minorul a fost preluat de lucrătorii Centrului de Primire Minori Arad din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Arad, până la venirea părinţilor în ţară.

De asemenea, şoferul autoutilitarei este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi de complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Recomandările redacției