A încercat să treacă granița cu buletinul unui verișor

0
373

De obicei membrii familiei seamănă între ei. Așa a crezut și un cetățean sârb care, având impresia că seamănă foarte bine cu vărul său, i-a luat buletinul ca să iasă din țară.

Nu putem spune că ideea a fost una ingenioasă, planul fiindu-i dat peste cap la Nădlac. Acolo, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II l-au depistat un bărbatul domiciliat în Serbia, în vârstă de 34 de ani.

Întâmplarea a avut lor luni, 09 septembrie 2019, în jurul orei 13.15. Atunci, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră un bărbat. Acesta era la volanul unui autoturism marca Porche Cayenne, înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, el a avut curajul să prezinte o carte de identitate, eliberată de autoritățile din Germania cu fotografia care nu îi semăna prea bine. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, iar din acest motiv, bărbatul a fost dus la sediul instituției pentru cercetări.

După câteva verificări si discuții s-a stabilit că bărbatul se numeşte J.S., că este cetăţean sârb și că are vârsta de 34 ani. Văzându-se prins, el a declarat că documentul de identitate este al unui văr de-al său.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei, efectuând totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea. Pe lânga aceasta, el urmează să fie tras la răspundere şi pentru tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.