La modă, cel puțin în ultima perioadă, a devenit cumpăratul permisului de conducere. Începând cu sume de câteva sute de lei, până la câteva sute de euro, permisul este tot mai des cumpărat. De această dată însă, un tânăr nici măcar asta nu a făcut. Pe lângă că nu a susținut examenele auto, el nici măcar nu a încercat să facă rost de un permis așa cum fac mulți alții. Astfel, fără vreo teamă oricât de mică, el a urcat în mașină și a plecat spre granița țării.

Toate acestea se întâmplau în cursul zilei de luni, 23 septembrie 2019, în jurul orei 07.00. Bărbatul a ajuns la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I – Nagylak și s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră. Acesta, cetăţean român, C.R., în vârstă de 25 de ani, conducea un autoturism marca Peugeot 306, înmatriculat în Polonia.

Ajuns în dreptul polițiștilor de frontieră, bărbatului i s-a solicitat să prezinte permisul de conducere, pe lângă celelalte acte. Acela a fost momentul în care a declarat că nu are asupra sa permisul de conducere, motiv pentru care a fost condus la sediul P.T.F. pentru cercetări.

Nu se știe cu exactitate dacă până acum a reușit să treacă granița în asemenea condiții, dar poliţiştii de frontieră au făcut câteva verificări și au constatat că bărbatul nu a deţinut niciodată permis de conducere.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției