A intrat în țară legal, apoi a încercat să iasă cu pașaportul altcuiva

0
453

În o dată, cineva a încercat să plece ilegal din țară. De această dată, principală în această poveste este o femeie care astăzi, 29 ianuarie 2020, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară. Aceasta călătoare cu un tren internaţional care circulă pe ruta Bucureşti Nord – Viena. La controlul de frontieră, aceasta a prezentat un paşaport eliberat de autoritățile din Suedia, deja lucru dubios pentru polițiști.

Procedând la verificarea documentului de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că tânăra este cetăţean din Palestina, în vârstă de 31 de ani şi că nu avea nici o legătură cu cea prezentată în pașaport. Ea e intrat legal în ţară în baza unei vize pentru studii, dar acum a declarat că intenționa să ajungă în Austria, se pare că într-un mod ilegal.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.