incendiuÎn dimineaţa de ieri, a izbucnit un incendiu în clădirea universităţii din zona Primăriei. Pompierii au fost chemaţi după ce angajaţii universităţii au observat un fum dens ieşind dintr-un birou aflat la etajul al doilea al clădirii. Pompierii s-au deplasat imediat la birourile Universităţii „Aurel Vlaicu” situate în clădirea fostului Liceu Sanitar şi s-au asigurat să evacueze în siguranţă personalul instituţiei şi studenţii care se aflau în sălile de curs. Un echipaj de pompieri format din şase subofiţeri a acţionat pentru stingerea incendiului. S-a intervenit cu o autospecială de stingere iar intervenţia a durat un sfert de oră, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.
„Incendiul s-a manifestat la o încăpere de aproximativ 30 de metri pătraţi. Au ars bunurile din birou, respectiv trei calculatoare, trei imprimante, trei birouri, trei scaune, două dulapuri şi mai multe documente iar încăperea a fost deteriorată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad, George Pleşca. Preşedintele Consiliului Academic al universităţii, Lizica Mihuţ, a declarat că incendiul a izbucnit în biroul Consiliului Academic, de la un computer. „Se pare că a fost vorba de un scurtcircuit. Intervenţia pompierilor a fost foarte rapidă pentru că noi am sunat imediat. Personalul şi studenţii aflaţi în clădire au fost evacuaţi”, a declarat pentru Mediafax, Lizica Mihuţ.
Incendiul a izbucnit în jurul orei 9,40, moment în care pompierii au fost alertaţi să stingă focul. Cauza incendiului a fost un scurtcircuit la o priză, pornit de la unul dintre computere. Nici o persoană nu a fost rănită, dar flăcările au afectat unele computere şi o parte din mobilier.
„La sosirea echipei de intervenţie, incendiul se manifesta mocnit, fără flacără. încăperea a fost închisă, astfel când flăcările au consumat oxigenul, s-a mai stins şi a ars mocnit. A fost cazul unui incendiu izolat, lichidat în aproximativ 15 minute. Au fost evacuaţi studentii şi toate persoanele aflate în corpul respectiv de clădire. Unii au ieşit singuri, iar alţii au fost evacuaţi de pompieri. După stingere, s-a verificat podul şi sălile învecinate, pentru a nu exista alt pericol de incendiu. Pereţii se pot încălzii foarte tare şi pot stârni incendiu. Cauza probabilă declarată a fost scurt circuit electric, de la o priză. S-a cercetat podul şi camerele adiacente, pentru a cauta focarele ascunse. Au ars trei calculatoare, un aparat de climă, cărţi, unele documente, imprimante şi părţi din mobilier”, a mai spus George Pleşca.
Reprezentanţii ISU încă cercetează cazul.
(C. G.)

Recomandările redacției