A văzut oportunitatea de a fura pe când trecea pe lângă un autoturism și a trecut la fapte. Un tânăr în vârstă de 29 de ani, din județul Timiș, este acum cercetat de polițiștii orașului Sântana după ce acesta a fost bănuit de furt dintr-o autoutilitară.

În urma investigațiilor efectuate, a fost identificat un tânărul, acesta este domiciliat în județul Timiș, și care, la data de 28 mai a.c., ar fi sustras dintr-o autoutilitară neasigurată, parcată pe raza localității Sântana, un telefon mobil și o poșetă cu documente personale.

Prejudiciul care s-a ridicat la aproximativ 2.000 de lei, a fost recuperat și predat părții vătămate, pe numele tânărului fiind întocmit un dosar de cercetare penală pentru furt.

PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN AUTO,

POLIȚIȘTII VĂ RECOMANDĂ :

• nu lăsați la vedere, în interiorul mașinii, obiecte de valoare (telefoane mobile, tablete, dispozitive GPS, laptopuri, portmonee, poșete, etc.), chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;

• nu lăsați la vedere (sau în torpedou) documente personale sau ale autoturismului;

• În stațiile PECO, nu lăsați autoturismul neasigurat în timpul achitării contravalorii combustibilului;

• nu lăsați geamuri deschise sau întredeschise dacă părăsiți autoturismul, chiar și pentru scurt timp;

• Inscripționați numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiectele ușor demontabile (casetofoane, oglinzi, baterie etc);

• Asigurați-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiți mașina și acționați închiderea centralizată.

Recomandările redacției